Tornare: A Connect U Journey is een interactieve en vermakelijke serious game, ontwikkeld in opdracht van Xior Housing NV, om potentiële studenten en nieuwe bewoners van Connect-U te informeren over de faciliteiten en bedrijven die het biedt. Door middel van mini-games biedt Tornare een proof of concept in de vorm van een mobiele applicatie.

Naast de promotionele doeleinden en mogelijkheden helpt het bewoners en gebruikers van het Connect-U gebouw, zoals studenten, professionals en ondernemers, om de omgeving beter te leren kennen.

 Tornare fungeert als een effectieve marketingtool en heeft het potentieel om verder ontwikkeld te worden om nog meer waarde te bieden aan de gebruikers.

Cosmos Sterrenwacht in Lattrop-Breklenkamp breidt uit met een zonnewacht en Mars-expositie, inclusief een weerstation, om zijn educatieve en aantrekkingskracht op toeristen, jongeren te vergroten.

De zonnewacht omvat een zonnetelescoop en een expositieruimte. Stichting GameLab Oost is gevraagd om door middel van serious gaming de zaal aantrekkelijker te maken. Het resultaat moet een boeiend educatief programma zijn dat meer  met name jongere bezoekers aantrekt.

Een gelegenheidsteam ‘Starter Deck’ werkte een semester aan het transformeren van een gecompliceerd Excel-bestand tot een educatieve spelervaring voor de Universiteit Twente. Het project richt zich op de gamificatie van het curriculum van de Bachelor Industrieel Ontwerpen, met als doel de betrokkenheid van studenten te verhogen en het leren interactiever te maken.

In samenwerking met professor Marcus Pereira Pessoa vernieuwt het team de spelmechanismen, waardoor studenten op een boeiende manier inzicht krijgen in designtechnieken en hun impact op productontwikkeling. Het uiteindelijke doel is een schaalbare gamificatieoplossing die het curriculum verrijkt en de leerervaring aanzienlijk verbetert.

Showreel 2024

Deze overzichtsvideo geeft een inkijk in onze projecten, waarbij we diverse partijen samenbrengen om serious games te ontwikkelen. We bundelen kennis en kunde uit het onderwijs en andere sectoren om concrete oplossingen te creëren die het verschil maken.

Bij Gamelab Oost geloven we in het verbinden van expertise en het sturen van het proces van idee tot uitwerking.